Majoneesi kaste

Majonees on üks lemmikuid toiduaineid paljudes köökides. Kuid kahjuks on poe majoneesi sisse peidetud nii suhkur kui ka erinevad säilitusained. Väga lihtne on valmistada majoneesi kodus. Valides puhta tooraine saame majoneesi mis toetab meie tervislikku eluviisi. Aina rohkem ilmub artikleid ja avaldatakse uuringuid kus on selgelt välja üteldud, et seemne õlid on kahjulikud meie tervisele. MCT õli on kookospähklitest kontsentreeritud õli, milles on palju hea kvaliteediga keskmise pikkusega omega rasvhappeid. Mct õli valimisel järgi et tooraineks oleks just kookosõli. Tänu täiesti neutraalsele maitsele ja lõhnale sobib MCT õli suurepäraselt majoneesi valmistamiseks. Majoneesi tegemisel on lisatud kreekapähkli õli ja seda ainult maitseks. Kui soovid täiesti neutraalse maistega majoneesi siis asenda ka kreekapähkli õli mct õliga. Soovid paksemat majoneesi lisa ainult üks muna. Majoneesi hoiustada kinnises nõus külmakapis.

Vaja läheb:

200 ml mct õli

50ml kreekapähkli õli

3tl valgeveiniäädika (võib kasutada ka sidrunimahla)

2 muna

2tl Dijon sinepit

1tl soola

Majoneesi valmistamiseks kitsamat kõrgemat nõud või purki ning head nuimiksrit.

Juhatus:

Vala õlid nõusse.

Lisa äädikas, sinep, sool ja munad.

Aseta nuimikser nõu põhja ja käivita.

Hakka miksriga ülespoole vaikselt liikuma kui nõu põhjas hakkab emulsioon tekkima.

Kõik toiduained peavad olema toasoojad.

Majoneesi kastmele võid lisada ka erinevaid maitserohelisi ja ka näiteks küüslauku, tšillit.